zondag 20 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaActie tegen overlast in buslijn 3
Gepubliceerd: 2008-04-24
door: Stadsredactie

Tijdens een gezamenlijke controle van politie en GVU zijn woensdag veertien jongeren uit de bus gehaald die zich misdroegen. De actie was gericht op scholieren die gebruik maken van lijn 3 van Zuilen naar het Centraal Station. Over hen krijgt de politie herhaaldelijk klachten over vervelend gedrag, variërend van harde muziek afspelen en voeten op de bank tot aan het uitschelden van de chauffeurs.

Politieagenten en medewerkers van het GVU reisden tussen 12.00 en 14.00 uur in burger mee met de bus. Overlastgevers werden bij Utrecht CS uit de bus gehaald. Zij kregen de keus tussen een bekeuring of, in geval van minderjarigen, een verwijzing naar Bureau Halt voor een alternatieve straf.

Alle overtreders waren minderjarig. De helft van hen koos voor een Halt-afdoening. In elf gevallen maakten zij zich schuldig aan voeten op de bank, drie jongeren bezondigden zich aan geluidsoverlast door het draaien van harde muziek. Beide overtredingen komen te staan op een bekeuring van 60 euro.

De politie en het GVU houden geregeld dergelijke acties op verschillende buslijnen. Daarbij voert de politie een zero-tolerance-beleid: voor alle overtredingen worden bekeuringen uitgeschreven.
© 2007-2012 AllesoverUtrecht