dinsdag 22 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaConstructief gesprek tussen wethouder en Ronduit Weg
Gepubliceerd: 2008-04-25
door: Stadsredactie

Het gesprek vrijdagmiddag tussen verkeerswethouder Tymon de Weger en leden van actiegroep Ronduit Weg is volgens de woordvoerder van de wethouder heel constructief verlopen. Ronduit Weg had bij de wethouder aan de bel getrokken over de met meer dan 20 procent toegenomen verkeersdrukte op de doorgaande wegen door Oog in Al, de Pijper-, Haydn- en Lessinglaan. Ook de wethouder had al aangekondigd dat hij maatregelen hoognodig vond.

Welke maatregelen dat zijn wordt eind mei bekend, zo beloofde de wethouder vrijdag. Maar op kortere termijn gaat hij op aandrang van Ronduit Weg ook al aan de problemen werken. Zo komen er vanaf volgende week borden langs de A2 die automobilisten erop wijzen dat ze sneller richting Utrecht Noorwest en Noord kunnen rijden als ze via de zogenaamde Nouw 2 gaan. Dat is de nieuwe afslag op Lage Weide, die de onlangs afgesloten aansluiting bij de Vleutensebrug vervangt. Veel automobilisten mijden die omweg omdat ze denken dat ze via Hooggelegen en het 24 Oktoberplein sneller af zijn. Dat was ook de oorzaak van de toegenomen verkeersdrukte in Oog in Al.

Verder gaan bewoners van Oog in Al namen van bedrijven noteren, die vrachtwagens door de wijk laten rijden. De gemeente gaat de bedrijven vervolgens vragen om een andere route te kiezen. Een verbod op vrachtverkeer door de wijk kon De Weger niet toezeggen omdat daar juridisch haken en ogen aan zitten.© 2007-2012 AllesoverUtrecht