donderdag 24 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaEis 15 jaar cel voor dodelijke schietpartij
Gepubliceerd: 2008-04-09
door: Stadsredactie

Dat niet duidelijk is geworden wat de schutter ertoe heeft gebracht om in de nacht van 3 op 4 november 2007 een 29-jarige man in café Everyday neer te schieten, zal schrijnend zijn voor nabestaanden. Op de zitting woensdag beriep de 35-jarige verdachte zich op zijn zwijgrecht en ook aan het voorafgaande onderzoek heeft hij geen medewerking verleend. De reden hiervoor zijn de verschillende geruchten die de ronde deden na het schietincident, stelde de verdediging.

Het motief achter de schietpartij mag dan een vraag blijven, voor de officier van justitie staat als een paal boven water dat er sprake is van moord. Weliswaar geven de camerabeelden niet meer dan een grove schets van het gebeuren. Maar uit getuigenverklaringen komt naar voren dat er eerder die avond een ruzie was tussen de verdachte en een Marokkaanse man in het café. Later kwam deze man terug met enkele anderen die eerst in het café rondkeken. Daarna werd gewenkt naar de 29-jarige, eveneens Marokkaanse man, die net buiten het café werd neergeschoten, waarna de schutter er snel vandoor ging in een auto die met draaiende motor op hem stond te wachten.

De verdediging vindt dat er slechts sprake is van een poging moord dan wel doodslag. De gewonde man raakte in coma maar de verwondingen en bijkomende complicaties waren zo ernstig dat medische behandeling herstel niet meer mogelijk maakten. In overleg met de familie is besloten tot staking van de behandeling, waarna de man 4 december overleed. Volgens de verdediging is de man overleden door het stopzetten van de beademing en is geen verband met het schietincident. Volgens de officier van justitie, die zich hierbij baseert op de medische rapporten, is de doodsoorzaak ‘het penetrerend letsel’, toegebracht op 3 november zodat er wel degelijk een verband is tussen het schieten en het overlijden. Hij eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 15 jaar.
De rechtbank doet uitspraak op 23 april.
© 2007-2012 AllesoverUtrecht