vrijdag 18 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaGeluidsoverlast Veldhuizen wordt niet opgelost
Gepubliceerd: 2008-04-23
door: Stadsredactie

Als een rivier meandert de toekomstige Verlengde Veldhuizerweg richting Woerden.

Als een rivier meandert de toekomstige Verlengde Veldhuizerweg richting Woerden.Bewoners van het westelijk deel van de wijk Veldhuizen in De Meern zullen nog lange tijd geluidsoverlast blijven ondervinden van het verkeer op de A12. De 800 meter lange geluidswal op grondgebied van Woerden, komt er niet. De bouwvergunning daarvoor werd eind maart door een unanieme Woerdense raad afgestemd. Bestuurlijk overleg tussen Woerden en Utrecht is volgens de woordvoerder van wethouder Groeneweg van Woerden, niet aan de orde. "Eind maart heeft Groeneweg gebeld met Harrie Bosch van Utrecht om het raadsbesluit over te brengen. De bal ligt nu bij Utrecht en bestuurlijk overleg is niet aan de orde."

Volgens Woerden resten slechts twee mogelijkheden nu de geluidswal er niet komt: het verkeer op de A12 met 75 procent terugbrengen of de bestaande wal vele malen hoger maken. Zonder maatregelen zullen de woningen moeten worden afgebroken omdat een te hoge geluidsbelasting niet achteraf te legaliseren valt, zo stelt Woerden.

In antwoorden op vragen van raadslid Gerda Oskam (D66) geeft het Utrechtse college aan dat er geen vertraging wordt opgelopen met de aanleg van de verlengde Veldhuizerweg en de nieuwe aansluiting van de A12 Woerden-oost. Wel zal de geluidswal nog duurder uitpakken als die niet gelijktijdig met de weg wordt aangelegd. Een pasklare oplossing voor de problemen in Veldhuizen heeft de gemeente niet, anders dan de aankondiging een gesprek aan te gaan met de provincie. Over de gevolgen voor de woningbezitters, die nog jaren met geluidsoverlast te maken hebben, rept de gemeente niet. Ook niet of Utrecht via ingrijpen door de minister het raadsbesluit van Woerden laat voordragen aan de Kroon ter vernietiging.© 2007-2012 AllesoverUtrecht