woensdag 23 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaGroenLinks en VVD bezorgd over cultuur in Leidsche Rijn
Gepubliceerd: 2008-04-25
door: Stadsredactie

Cultuurwethouder Cees van Eijk (midden)

Cultuurwethouder Cees van Eijk (midden)De gemeenteraadsleden Jan Ravesteijn (GL) en Eveline Schell (VVD) maken zich zorgen over het cultuuraanbod in Leidsche Rijn. Cultuurwethouder Cees van Eijk kreeg in april 2007 opdracht van de raad om de cultuurbehoefte in het nieuwe stadsdeel in kaart te brengen. Pas in april 2008 liet hij de raad weten dat hij per februari dat jaar twee intendanten heeft benoemd om dat klusje voor hem te doen. Kosten: 150.000 euro.

De intendanten Feld en Barendse krijgen twee jaar de tijd om met een plan te komen. Ravesteijn en Schell snappen niet waarom Van Eijk een jaar heeft gewacht met het uitvoeren van de wensen van de raad en hoe het gesteld is met het cultuuraanbod in het stadsdeel tijdens de onderzoeksperiode van de intendanten. Leidsche Rijn zou jaren geleden een cultuurhuis krijgen. Eerst op de plek van Azotod, later in Castellumpark Hoge Woerd.

Een exploitatieonderzoek door Cultuur 19 werd als onvoldoende gezien. Het is onduidelijk wanneer en in wat voor een opzet een cultuurhuis op de Hoge Woerd wordt gerealiseerd. Op dit moment functioneert de Paperdome in Parkwijk als locatie waar veel culturele evenementen plaatsvinden, maar de Paperdome is een tijdelijk gebouw dat eind dit jaar verdwijnt. Het kunstenprogramma Beyond eindigt ook dit jaar. Het programma werd in 1998 voor tien jaar ingesteld, het jaar waarin de eerste bewoners hun huizen betrokken.

Beyond sluit af met een beeldenproject in het Leidsche Rijn Park. Stadsredactie stelde bijna twee weken geleden dezelfde vragen aan cultuurwethouder Cees van Eijk, maar die werden tot op heden niet beantwoord.© 2007-2012 AllesoverUtrecht