woensdag 22 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaGroenLinks maakt geveltuintjes op Kanaalstraat
Gepubliceerd: 2008-04-21
door: Stadsredactie

GroenLinksraadslid Pepijn Zwanenberg (bij de bakfiets).

GroenLinksraadslid Pepijn Zwanenberg (bij de bakfiets).Een vriendelijke actie van GroenLinks, afgelopen zaterdag op de Kanaalstraat. Raadslid Pepijn Zwanenberg die met actieve leden en bewoners stadstuintjes aanlegt aan deze drukke straat met amper groen. De actie maakte onderdeel uit van een landelijke campagne van Guerilla Gardeners om twaalf Nederlandse steden te vergroenen. Ze leggen stadstuinen aan, rollen groene tapijten uit en brengen zaadbommen tot ontploffing. De acties vormen de aftrap van de GroenLinks campagne 'Dit land kan zoveel groener'.

De Guerrilla Gardeners zijn over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. Via de website www.guerillagardeners.nl smeden ze plannen over waar en wanneer ze in actie komen. Volgens Pepijn Zwanenberg heeft groen in de leefomgeving veel positieve effecten. “Het nodigt jong en oud uit tot bewegen, is het een thuis voor dieren en planten, zuivert het de lucht, neemt het CO2 op en staat vooral gezellig in de versteende omgeving.”

De actie van zaterdag was zorgvuldig voorbereid. Vooraf was deur aan deur gevraagd of de bewoners aan de actie mee wilden doen. Ook de gemeente was op de hoogte van de actie. Wanneer woningen direct grenzen aan een trottoir mag veertig centimeter daarvan weggehaald worden voor een “geveltuintje”. Uiteindelijk zijn elf geveltuintjes aangelegd en ontvingen voorbijgangers zakjes met planten en bloemen zaden.© 2007-2012 AllesoverUtrecht