zondag 20 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaGroenLinks vreest komend weekend groot verkeersinfarct
Gepubliceerd: 2008-04-24
door: Stadsredactie

De kans neemt flink toe dat Utrecht één groot verkeersinfarct wordt als de wegwerkzaamheden aan de Graadt van Roggenweg komend weekend beginnen. Bewoners en bezoekers van de stad worden namelijk niet goed geïnformeerd over de werkzaamheden en de alternatieve routes.

Weggebruikers moeten zich suf surfen op internet om informatie te vinden over de werkzaamheden. De informatie die wel te vinden is, klopt meestal niet. “Je zou verwachten dat wegwerkzaamheden met grote verkeershinder nadrukkelijk op de website van de gemeente vermeld staan, juist om bezoekers die niet direct op zoek zijn naar informatie over de bereikbaarheid, daarop wel te attenderen,” zegt GroenLinks-raadslid Peter van Corler. “Dat is helaas niet het geval.”

Mensen die wel uit zichzelf op zoek gaan naar informatie, krijgen vaak verkeerde informatie te zien. Een bezoeker die uit het zuiden van het land naar het centrum van Utrecht wil rijden, wordt over het 24 Oktoberplein en de Graadt van Roggenweg de stad ingestuurd, terwijl de gemeentelijke routeplanner juist rekening zou moeten houden met de verschillende wegwerkzaamheden.

Op de gemeentelijke website staan volgens GroenLinks ook andere onjuistheden. Zo staat op de kaart die te downloaden is de verdwenen fietsenstalling op het Vredenburg nog ingetekend. Bij de informatie voor het vrachtverkeer ontbreekt informatie over de milieuzone. Op de website over P+R-parkeerterreinen in Utrecht (www.penrutrecht.nl) is onder het kopje nieuws ook geen informatie te vinden over de aanstaande wegwerkzaamheden en de verkeershinder die dat oplevert. “Vreemd”, zegt Van Corler. “De parkeerterreinen aan de randen van de stad zijn juist erg geschikt om de verkeersproblemen te beperken. Elke dag gaan er ongeveer 300.000 auto’s de stad in; als je daar een deel van kan afvangen aan de stadsranden, scheelt dat iets.”

GroenLinks vraagt aan de wethouder om bewoners en bezoekers van de stad snel te informeren over de werkzaamheden en over de alternatieven. “Goede communicatie kan een deel van de verkeershinder voorkomen. Aan de westkant van de stad vinden de komende jaren trouwens nog meer werkzaamheden plaats. Ik hoop dat automobilisten dan wel op tijd goed betrokken en geïnformeerd worden.”© 2007-2012 AllesoverUtrecht