woensdag 23 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaHotel en restaurant in oude rechtbank geopend
Gepubliceerd: 2008-04-28
door: Stadsredactie

Eten in de kortgedingzalen van De Rechtbank

Eten in de kortgedingzalen van De RechtbankMin of meer in stilte zijn vorige week in het oude rechtbankcomplex aan de Hamburgerstraat een hotel en een restaurant geopend. Niet toevallig heten de horeca-ondernemingen Court Hotel City Centre Utrecht en Restaurant & Brasserie De Rechtbank.

Het hotel in het geheel gerenoveerde rechtbankgebouw telt 27 luxueus ingerichte kamers. Ze beschikken allemaal over een luxe tweepersoons boxspring, weelderige dekbedden met extra kussens, een grote flatscreen tv, draadloos internet, een kluis, natuurlijke ventilatie en individueel in te stellen klimaatbeheersing.

Chefkok Erik van Dam zwaait de scepter in de keuken van De Rechtbank. Van Dam is onder meer bekend van het televisieprogramma `Hermans Helden'. Voor de brasserie heeft hij een kaart samengesteld met traditionele en eigentijdse gerechten van Franse en Italiaanse oorsprong.

De officiële opening van het hotel en het restaurant (twee aparte ondernemingen van het ondernemersduo Oscar de Goede en Sander van der Meijden) is over enkele weken.

Het oude rechtbankcomplex huisvest sinds kort ook de Stichting Natuur en Milieu en binnenkort de publieksbalie van Het Utrechts Archief.© 2007-2012 AllesoverUtrecht