woensdag 23 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaInformatiedag over de Belle van Zuylentoren
Gepubliceerd: 2008-04-26
door: Stadsredactie

De Belle bij nacht.

De Belle bij nacht.Op zaterdag 17 mei organiseert de gemeente Utrecht een informatiedag over de Belle van Zuylen, het multifunctionele gebouw van 262 meter hoog dat gemeente en ontwikkelaar Burgfonds willen realiseren in Leidsche Rijn Centrum. Onder het motto 'Steek je licht op over de Belle van Zuylen' nodigt het gemeentebestuur Utrechters uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat dit allerhoogste gebouw van Nederland voor de stad kan betekenen. De bedoeling is dat de wolkenkrabber onderdak biedt aan kantoren, woningen, winkels, een hotel en publieke ruimtes met uitzichtpunten.

De Belle van Zuylen heeft inmiddels de nodige reacties losgemaakt. Zowel bij inwoners van Utrecht, als ook landelijk. Uit een haalbaarheidsonderzoek naar onder meer hoogte, fundering, constructie en veiligheid is inmiddels gebleken dat de Belle van Zuylen ook daadwerkelijk gebouwd kan worden. Dat was reden voor het gemeentebestuur om Burgfonds te vragen het idee verder uit te werken in een schetsontwerp. Tegelijkertijd wil de gemeente, vooruitlopend op de wettelijk verplichte procedures, met de Utrechtse bevolking in gesprek over wat de Belle van Zuylen voor de stad kan betekenen.

De informatiedag op 17 mei wordt gehouden in het Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Verlengde Vleutenseweg 32. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. Tijdens de dag wordt op diverse manieren informatie gegeven over de plannen van Leidsche Rijn Centrum en de Belle van Zuylen. Daarnaast kan men een spectaculair bezoek brengen aan de toekomstige locatie vanuit een hoogwerker. Als vervolg op de dag organiseert het Utrechtse Architectuursplatform Aorta op 28 mei een debat over de Belle van Zuylen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht