dinsdag 18 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaJongeren centraal op 4 en 5 mei
Gepubliceerd: 2008-04-07
door: Stadsredactie

Rondom dodenherdenking op 4 mei en bevrijdingsdag op 5 mei vinden in Utrecht weer tal van activiteiten plaats. Daarbij zijn in beide gevallen veel jongeren betrokken. Het inmiddels wijd en zijd bekende Bevrijdingsfestival in Park Transwijk op 5 mei is goed voor 35.000 bezoekers. Dit jaar staan er weer een aantal publiekstrekkers zoals Van Velzen, Voicst, Leaf, Typhoon, New Cool Collective, Nobody Beats the Drum, La Troba Kung Fu, Balkan Beatz dj’s. Daarnaast is er een uitgebreid kinderprogramma, worden er debatten georganiseerd en zijn er verschillende speciale activiteiten op het Plein van de Vrijheid. Het festival is gratis toegankelijk.

Het Bevrijdingsfestival wordt op 4 mei voorafgegaan door de traditionele indrukwekkende dodenherdenking, om 20.00 uur op het Domplein en in de Dom. De belangstelling voor deze 4 mei-herdenking is de laatste jaren duidelijk toegenomen, van ongeveer vijfhonderd bezoekers naar meer dan duizend, waaronder veel jongeren van velerlei herkomst.
Na de officiële dodenherdenking op het Domplein is iedereen welkom in de Dom voor een herdenkingsprogramma van ongeveer een uur. Twee jonge balletgroepen van Utrechtse dansopleidingen voeren daar dansen op, afgewisseld door instrumentale solisten. Er zijn, op een kort openingswoord van burgemeester Wolfsen na, geen toespraken. Aansluitend is er in het Academiegebouw een lezing van oorlogsverslaggever Arnold Karskens. Het thema is: 'Oorlogsverslaggeving van overlevingsbelang'.
Voor de uitgebreide programma's zie www.4meiutrecht.nl en info@bevrijdingsfestivalutrecht.nl.
© 2007-2012 AllesoverUtrecht