vrijdag 18 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaKerken Kijken zoekt gidsen
Gepubliceerd: 2008-04-09
door: Stadsredactie

Voor de 26ste keer wordt dit jaar Kerken Kijken in de Utrechtse binnenstad georganiseerd. Van 24 juni tot en met 13 september (Open Monumentendag) zijn er naast de Dom weer elf bijzondere binnenstadskerken te bezichtigen. In deze periode is een aantal vrijwilligers als gidsen in deze kerken aanwezig om gastvrijheid te verlenen, vragen te beantwoorden en bezoekers rond te leiden.
Kerken Kijken krijgt ieder jaar weer meer bezoekers. In 2007 waren dat er meer dan 55.000 uit binnen- en buitenland. Daarom zoekt de organisatie voor het komende seizoen enthousiaste, gemotiveerde mensen die interesse hebben voor de historie en de cultuur van de kerkgebouwen in Utrecht. Mensen, ook jongeren, die het leuk vinden om tenminste één dag per week bezoekers te verwelkomen en als die bezoekers daar prijs op stellen hen rond te leiden. Kennis van een vreemde taal kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk. Ook voor promotie in stad en regio en andere hand-en-spandiensten worden mensen gezocht.

2008 is het jaar van Het Religieuze Erfgoed. De gidsen, ook de nieuwe, wordt met het oog hierop speciale lezingen en excursies aangeboden. In een introductieperiode worden aspirant-gidsen verder voorbereid op het gidswerk, door middel van een gidsentraining en voorlichting. In een uitgebreide informatiemap vindt de nieuwe gids alle gegevens over de kerk waarin hij of zij aan het werk gaat.

Voor aanmelding of meer informatie: Gea Rodermond, telefoon 030-2521679 of e-mail gea.rodermond@planet.nl of info@kerkenkijken.nl.

Meer informatie en het complete overzicht van de deelnemende kerken en de openingstijden: www.kerkenkijken.nl.© 2007-2012 AllesoverUtrecht