dinsdag 22 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaKrakers moeten pand Vleutenseweg uit
Gepubliceerd: 2008-04-16
door: Stadsredactie

De krakers die zondag onder de naam Pand X een bedrijfsruimte aan de Vleutenseweg hebben bezet, zijn door de politie gesommeerd donderdag voor 12.00 uur te vertrekken.

Reden hiervoor is dat er in het afgelopen jaar nog een verbouwing zou hebben plaatsgevonden. Het feit dat het een casco nieuwbouw pand betreft waar de stroommeter nog op nul stond, is reden voor scepsis onder de krakers. Zij hebben dan ook een kort geding aangespannen om de uitspraak van de politie aan te vechten. Volgens de krakers is de politie niet van plan de uitspraak van de rechter af te wachten. Dit ondanks een uitspraak van de Nationale Ombudsman waarin gesteld wordt dat in dergelijke gevallen wél gewacht dient te worden op de uitspraak van de rechter.

Volgens de krakers gaat de Utrechtse politie structureel haar boekje te buiten. Ook toen een pand aan de Wittevrouwenstraat werd gekraakt ten behoeve van de Weggeefwinkel ontruimde de politie voor de rechter vonniste. Dat was ook het geval bij de ontruiming van een pand aan de Biltstraat.© 2007-2012 AllesoverUtrecht