vrijdag 18 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaLik-op-stuk voor drugsbezit bij Armin Only
Gepubliceerd: 2008-04-16
door: Stadsredactie

Bezoekers van het evenement Armin Only zaterdag in de Jaarbeurs kunnen maar beter genoeg geld of een PIN-pas op zak hebben als ze drugs bij zich hebben. Medewerkers van het Veiligheidshuis controleren streng op het bezit van drugs. Als iemand betrapt wordt, krijgt die direct een taakstraf of een boete opgelegd. De boete kan ter plekke contant of via de PIN-automaat betaald worden.

Het is de tweede keer dat het Veiligheidshuis aanwezig is tijdens een groot evenement in de Utrechtse Jaarbeurs. Na de positieve ervaringen tijdens Trance Energy eerder dit jaar, is besloten ook bij het optreden van DJ Armin van Buuren een zero-tolerance-beleid te voeren rond drugsbezit. Bezoekers die te veel drugs bij zich hebben kunnen niet alleen rekenen op een proces-verbaal maar worden ook meteen voorgeleid.

Normaal gesproken ontvangt het Veiligheidshuis na afloop van dergelijke evenementen de processen-verbaal. Verdachten krijgen vervolgens een oproep om op het parket te komen. Daar wordt hen dan een boete en/of taakstraf opgelegd.

In het Veiligheidshuis Utrecht werken gemeente Utrecht, OM, politie, Raad voor de Kinderbescherming, Stichting Reclassering Nederland, Centrum Maliebaan, Leger des Heils jeugdzorg & reclassering, Slachtofferhulp Nederland, Bureau Jeugdzorg Utrecht en de Dienst Justitiële inrichting Utrecht samen om preventie, repressie en nazorg naadloos op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met lokale zorg- en welzijnspartners.© 2007-2012 AllesoverUtrecht