woensdag 23 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaOpvoedbureaus in alle wijken
Gepubliceerd: 2008-04-20
door: Stadsredactie

Jeugdwethouder Rinda den Besten

Jeugdwethouder Rinda den BestenAlle tien Utrechtse hoofdwijken hebben vanaf maandag een eigen Opvoedbureau. Ouders van kinderen van 0 tot 19 jaar kunnen er zonder verwijzing terecht voor gratis informatie en advies op het gebied van opvoeding. Doel is volgens jeugdwethouder Rinda den Besten te bereiken dat alle Utrechtse kinderen aan de hand van praktische opvoedadviezen goed en gezond opgroeien. De kracht van het Opvoedbureau ligt volgens haar in de laagdrempeligheid.

De elf pedagogen en vier Turkse en Marokkaanse voorlichtsters van het Opvoedbureau zoeken ouders ook op in buurthuizen en voorscholen. Daarnaast gaan ze regelmatig op huisbezoek. Naast ouders kunnen ook leraren, huisartsen en maatschappelijk werkers die met kinderen werken terecht bij het Opvoedbureau.

In 2007 was het Opvoedbureau nog niet in alle wijken actief, maar vonden al wel zo’n zeshonderd ouders de weg ernaar toe.

Voor een afspraak met Opvoedbureau Utrecht kunnen ouders telefonisch tijdens kantooruren contact opnemen met nummer 030-2863378. Meer informatie is te vinden op www.utrecht.nl/opvoedbureau.

Het Opvoedbureau Utrecht maakt onderdeel uit van het (toekomstig) Ouder Kind Centrum. Dit is dé plek waar ouders, kinderen en jongeren terecht kunnen met alle vragen over opgroeien en opvoeden.© 2007-2012 AllesoverUtrecht