donderdag 24 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaStreekbussen bij Utrecht op vluchtstroken
Gepubliceerd: 2008-04-18
door: Stadsredactie

Streekbussen mogen vanaf zaterdag aan de westkant van de stad Utrecht bij filevorming gebruikmaken van de vluchtstroken langs de snelwegen. De maatregel moet ervoor zorgen dat het openbaar vervoer van en naar Utrecht goed kan doorstromen. Dat is vooral nodig omdat de Graadt van Roggenweg binnenkort op de schop gaat. In totaal komt circa 10 kilometer aan vluchtstroken langs de A2 en A27 beschikbaar voor de streekbussen.

Voor het gebruik van de vluchtstrook heeft Rijkswaterstaat ontheffing moeten verlenen. Daar waren wel voorwaarden aan verbonden. Zo moest het Bestuur Regio Utrecht de aanleg van pechhavens voor zijn rekening nemen, zodat auto’s met pech een uitwijkmogelijkheid houden.

Buschauffeurs hebben instructies gekregen voor een veilig gebruik van de vluchtstrook. Zo mag de strook alleen bij filevorming worden gebruikt en geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Bij mist moet de vluchtstrook worden vrijgehouden.
Ondanks het gebruik van de vluchtstrook en een omleiding in de stad Utrecht is de verwachting dat de elf buslijnen waar het om gaat met een iets langere reistijd te maken krijgen.
© 2007-2012 AllesoverUtrecht