dinsdag 22 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaStudenten herontwerpen deel Leidsche Rijn Centrum
Gepubliceerd: 2008-04-22
door: Stadsredactie

Studenten bouwkunde ontwerpen Leidsche Rijn Centrum

Studenten bouwkunde ontwerpen Leidsche Rijn CentrumHet is dit jaar al het negende 24-uurs project dat studentenvereniging Cheops (Technische Universiteit Eindhoven, afdeling Bouwkunde) organiseert, maar wel een hele bijzondere. In samenwerking met top-stedenbouwer en oud Rijksbouwmeester Jo Coenen wordt een deel van Leidsche Rijn Centrum herontworpen.

Namens de studentenclub is Maarten Sjoerdsma het aanspreekpunt. Bevlogen vertelt de student over Leidsche Rijn. “Ik snap niet dat de gemeente Utrecht niet veel vaker naar buiten toe vertelt met wat voor waanzinnige projecten de stad bezig is. In 15 jaar een stad als Leeuwarden bouwen en ook nog eens het hele stationsgebied vernieuwen. Voor ons planologen en bouwkundigen in spe is het hier smullen geblazen.”

Enkele tientallen studenten zijn 24 uur ‘opgesloten’ in het tijdelijke gebouw Paperdome, tegen de A2 aan. Op die plek moet het nieuwe stadsdeel van Leidsche Rijn worden gebouwd. Een complexe opgave, rond en op een negen meter boven NAP uitstekende landtunnel waar dagelijks 200.000 auto’s door gaan rijden. Rondom een honderd jaar oude boerderij die moet blijven staan, zou een plein komen.

Alleen, supervisor Leidsche Rijn Centrum Jo Coenen, was niet helemaal gelukkig met zijn eigen uitwerking. Een aantal teams van de TU Eindhoven en de TU Delft mogen aan de gelauwerde Coenen bewijzen dat zij dat beter kunnen. Er is echter een beperking: het moet in 24 uur gebeuren. Woensdag zal een team van juryleden, waaronder Coenen zelf, de plannen van de studenten beoordelen. En, zo zegt Maarten, als er een echt goed plan uit de bus rolt, zou het zomaar kunnen dat het ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.”

Wouter de Heus
© 2007-2012 AllesoverUtrecht