donderdag 24 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaVVD boos over verdwijnen touringcars Jaarbeursplein
Gepubliceerd: 2008-04-12
door: Stadsredactie

De verplaatsing van de touringcarhaltes aan het Jaarbeursplein is de Utrechtse VVD-fractie in het verkeerde keelgat geschoten. Touringcars moeten sinds zaterdag uitwijken naar het Veemarktterrein, maar dat is niet beschikbaar op zaterdag, zondag en dinsdag, zo las de VVD in een gemeentelijke brief aan de betrokken busbedrijven. Dat maakt de locatie ongeschikt, meent fractievoorzitter Ingrid de Bondt.

Ze vindt verder dat het terrein te ver van het station ligt en dat faciliteiten voor reizigers en chauffeurs ontbreken. Busbedrijven hebben inmiddels laten weten dat ze andere plekken in de stad gaan gebruiken als touringcarhalte. Daarover is de VVD bezorgd in verband met de verkeersveiligheid, zo blijkt uit vragen van de liberalen aan het college van b en w.

De VVD kaartte de zaak al eerder aan, maar nam toen genoegen met de melding van wethouder De Weger dat de verplaatsing van de haltes in overleg was gegaan met de brancheorganisatie. In de zaterdag gestelde vragen aan het college spreekt de VVD van slechte en te late communicatie.

Het Jaarbeursplein is al sinds jaar en dag een van de drukste in- en uitstappunten van vakantiebussen in Nederland. Voor de touringcars is geen plaats meer omdat de gemeente daar haltes voor een aantal streekbussen wil inrichten. Dat is nodig vanwege de reconstructie van de Graadt van Roggenweg.

Overigens was het Veemarktterrein een tijdelijke locatie. Nog voor de zomer zou er een eveneens tijdelijke halteplaats geopend worden aan de A2 bij Vredenburg Leidsche Rijn. Uiteindelijk wil Utrecht de touringcars laten halteren bij het nieuw te bouwen station Lage Weide. Alleen moet de beslissing om dat te bouwen nog genomen worden.© 2007-2012 AllesoverUtrecht