woensdag 23 oktober 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaVVD wil meer vrijheid voor hulphonden
Gepubliceerd: 2008-04-17
door: Stadsredactie

Utrechters die vanwege een ernstige ziekte of handicap gebruik moeten maken van een hulphond, worden door de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Utrecht beperkt in hun bewegingsvrijheid. Hun hulphonden mogen namelijk niet overal in Utrecht komen. De VVD heeft het college gevraagd de APV op dit punt aan te passen.

Volgens de APV mogen honden niet op kinderspeelplaatsen, stadsboerderijen, speelweiden of begraafplaatsen komen. Ook moeten honden, behalve in losloopgebieden, aangelijnd zijn.
De verordening maakt geen uitzondering voor hulphonden. Hierdoor kan iemand met een beperking en een hulphond niet komen op plaatsen waar geen honden mogen komen.

Hulphonden zijn getraind om hun baasje te helpen bij bepaalde klussen in en rond het huis en op straat. In noodgevallen kunnen ze medicijnen pakken of hulp halen. Daarom kunnen deze honden ook niet altijd aangelijnd zijn.

De VVD vindt het belangrijk dat iedere Utrechter zich vrij moet kunnen bewegen, ook als zij bijgestaan worden door een hulphond. Daarom hebben de liberalen het college van b en w gevraagd een voorstel aan de gemeenteraad te doen om de APV aan te passen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht