dinsdag 18 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaWestplein en 24 Oktoberplein komend weekend helemaal op slot
Gepubliceerd: 2008-04-24
door: Stadsredactie

Als dit bord gelijk heeft is het leed rond de Graadt van Roggenweg half juli geleden.

Als dit bord gelijk heeft is het leed rond de Graadt van Roggenweg half juli geleden.Uit eerdere berichtgeving van de gemeente werd het niet duidelijk, maar naar nu blijkt is komend weekend zowel het Westplein als het 24 Oktoberplein volledig afgesloten voor het autoverkeer. Er is dus ook geen verkeer mogelijk uit de richting Vleutenseweg / Daalsetunnel naar de Croeselaan en tussen Oog in Al en Kanaleneiland vice versa. Ook de Martin Luther Kinglaan tussen de A2 en het 24 Oktoberplein zit potdicht. Volgens een gemeentewoordvoerder is dat vanwege de aanpassing van de verkeerslichteninstallaties.

Zowel het Westplein als het 24 Oktoberplein krijgen komend weekend andere aansluitingen op de Graadt van Roggenweg en de Weg der Verenigd Naties. Dat is nodig omdat beide wegen vanaf maandag op de schop gaan. Tot augustus is daarom in beide rijrichtingen maar een rijstrook beschikbaar.

Vrijdag om 20.00 uur sluit de gemeente het traject tussen het 24 Oktoberplein en het Westplein voor autoverkeer af. De afsluiting duurt tot maandagmorgen 5.00 uur. Het verkeer wordt dit weekend volledig omgeleid. De tram blijft wel rijden.

Ruim tachtig mensen zijn dit weekend druk aan het werk. Het zijn onder meer verkeersregelaars, aannemers, uitvoerders, politiemensen en specialisten die zich bezighouden met de installatie van verkeersregelinstallaties.

Tijdens de werkzaamheden wordt in de eerste fase de zuidelijke rijbaan (aan de Jaarbeurszijde) tussen het 24 Oktoberplein en het Westplein aangepakt. Het verkeer wordt dan in twee richtingen over de noordelijke rijbaan geleid. Halverwege de uitvoering worden de werkvakken omgedraaid. Ook dan is het hele traject weer een weekend afgesloten. Vanaf augustus zijn beide rijbanen weer beschikbaar.

De gemeente verwacht grote problemen met de doorstroming van het verkeer. Daarom geldt het advies om zoveel mogelijk gebruik te maken van trein, tram, bus of fiets. Automobilisten kunnen gebruik maken van P+R Westraven en P+R Veemarkt. Automobilisten worden op de snelwegen al op omleidingsroutes gewezen. Door de omleidingen wordt een toename van verkeersdrukte verwacht in de omgeving Europalaan, Papendorp, het Stationsgebied en Utrecht West.

De Graadt van Roggenweg en de Weg der Verenigde Naties krijgen een nieuwe fundering en asfaltlaag. Het wegdek van Utrechts drukste toegangsweg is volgens de gemeente na vele jaren van intensief gebruik van zeer slechte kwaliteit. De wegen worden dagelijks bereden door 30.000 auto’s.

Jos van Sambeek© 2007-2012 AllesoverUtrecht