zondag 26 mei 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Bronzen beeld De Balspelers gestolen
Gepubliceerd: 2008-07-25
door: Stadsredactie

Foto: Gemeente Utrecht

Foto: Gemeente Utrecht

De Balspelers, een bronzen beeld van kunstenaar Jan Spiering in het Willem de Zwijgerplantsoen in Tuindorp is gestolen. De gemeente Utrecht ontdekte de diefstal woensdag na een tip van een wijkagent.

De daders hebben het beeld ontvreemd door de bronzen pinnen door te zagen waarmee het was bevestigd op de sokkel. De gemeente roept bewoners op contact op te nemen met de politie of het wijkbureau als ze iets verdachts hebben gezien. Van de diefstal is inmiddels aangifte gedaan.

Utrecht heeft 233 bronzen beelden in de openbare ruimte. Vorig jaar al vroeg de gemeente haar inwoners te letten op deze bronzen beelden en alert te zijn op verdachte situaties. Dit omdat de hoge prijs van koper, dat zich in brons bevindt, heeft gezorgd voor een toename van het aantal diefstallen van bronzen beelden in Nederland. De Balspelers is het eerste bronzen kunstwerk in Utrecht in de openbare ruimte dat is gestolen.

De Balspelers was de eerste opdracht van Jan Spiering voor een kunstwerk in de openbare ruimte. Het dateert uit 1968. De kunstenaar is in 1994 overleden in Amsterdam.© 2007-2012 AllesoverUtrecht