maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Campagnes waterschapsverkiezingen geopend
Gepubliceerd: 2008-11-10
door: Stadsredactie WdH

Gerda Verburg en Ernst Haitsma promoten het CDA. Foto: Dirk Hol.

Gerda Verburg en Ernst Haitsma promoten het CDA. Foto: Dirk Hol.

Van 13 tot 25 november worden de waterschapsverkiezingen gehouden. Voor het eerst doet de politiek daar aan mee. Het CDA zette minister Gerda Verburg in om hun mensen te promoten tijdens de open dag van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Oud wethouder en raadslid te Utrecht, Ernst Haitsma, staat op nummer vijf van de CDA-lijst.

Tijdens de verkiezingen wordt een nieuw algemeen bestuur gekozen. Van het bestuur zijn 23 van de 30 plekken verkiesbaar. Leden van het algemeen bestuur kiezen een dagelijks bestuur uit hun midden: de Hoogheemraden. Een Hoogheemraad verdient voor deze deeltijdfunctie (50 procent van een gewone baan) een aardig salaris van ongeveer 3500 euro per maand. Een lid van het algemeen bestuur moet het doen met ongeveer 400 euro.

De Dijkgraaf, de voorzitter van het dagelijks bestuur, is een benoemde functie door de Kroon. De huidige Dijkgraaf Patrick Poelman is van D66 en sinds september 2007 voor zes jaar benoemd. Hij zit in schaal 18 van het ambtenarenreglement. Dat kan oplopen tot ongeveer 9000 euro per maand.

Het stemmen gaat tijdens de waterschapsverkiezingen schriftelijk. Ingezeten ontvangen een biljet thuis dat kan worden ingevuld en teruggestuurd. meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht