vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


College: echt geen snelweg door Leidsche Rijn
Gepubliceerd: 2008-11-06
door: Stadsredactie WdH

Een snelweg door Vleuterweide staat nog steeds in de planstudies van VERDER.

Een snelweg door Vleuterweide staat nog steeds in de planstudies van VERDER.

Hoewel de studie naar een snelweg dwars door Vleuterweide nog steeds pregnant in de planstudie VERDER staat, heeft het college van Utrecht de weg nogmaals in de ban gedaan. Dit op vragen van meerdere fracties uit de raad.

De studie naar een snelweg door Vleuterweide wordt gedragen door het programma VERDER. Daarin zitten vele partijen uit de Utrechtse regio, waaronder gemeenten, Bestuur Regio Utrecht en provincie. Het Utrechtse college heeft al een keer een brief gestuurd dat de snelweg onwenselijk is.

Tijdens de begrotingsraad wilden CDA en D66 wederom een toezegging van het college dat de weg snelweg dwars door Leidsche Rijn, tussen A2 en A12, er niet mag komen. Op de VVD na, sloot de hele raad zich hierbij aan.

Het college bevestigde wederom dat de weg onwenselijk is om meerdere redenen. Toch zal deze weg door Vleuterweide onderdeel uit blijven maken van de studie voor het verbeteren van de infrastructuur rond Utrecht. Op 15 november voeren bewoners in Vleuterweide weer actie tegen deze plannen.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht