donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


De Componist is een bijzonder gebouw
Gepubliceerd: 2008-11-26
door: Stadsredactie WdH

Donderdag opent wethouder Harrie Bosch gebouw De Componist in Terwijde, een deelwijk van Leidsche Rijn. Woensdag wordt de laatste hand gelegd om alles spik en span te krijgen. De Componist is een van de bijzondere gebouwen in de Vinex-wijk.

Corporatie Mitros heeft het unieke appartementencomplex gerealiseerd, met daarin een zorgstation, seniorenwoningen en een basisschool. Zorg, dienstverlening, winkels en openbaar vervoer in de directe omgeving zodat vooral senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Door vertraging na vertraging is een van de pijlers van deze opzet, winkelcentrum Terwijde, nog lang niet opgeleverd. Een tijdelijke Albert Heijn is wel voorhanden.

Basisschool De Ridderhof is enthousiast over het gebouw, langs het Waterwinpark en dicht bij Station Terwijde, maar heeft komend jaar alweer acht extra lokalen nodig. Die krijgt ze in het naastgelegen gebouw De Poort van Terwijde, voorlopig het hoogste bouwwerk in Leidsche Rijn. Daarna zijn er weer extra lokalen nodig die de schooldirectie het liefst ook in De Poort krijgt.

De gemeente werkt daar vooralsnog niet aan mee, die wijst naar leegstand in Forum Waterwin, aan de andere kant van het park. De schooldirectie zie echter drie locaties voor een school niet zitten.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht