woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Dwangsom Kees van Oosten opeisbaar
Gepubliceerd: 2008-11-05
door: Stadsredactie WdH

De Utrechtse rechtbank bepaalde vandaag dat drie Utrechtse medewerkers van de gemeentelijke afdeling Milieu & Duurzaamheid zo’n 7000 euro mogen invorderen van Kees van Oosten. Volgens de rechter voldeed de actievoerder niet tijdig en onvoldoende aan de rectificatie-eis uit een eerdere zaak. Het handelde om beledigende teksten in columns over het drietal rond de Utrechtse berekening van de luchtkwaliteit.

Omdat het vonnis verregaande uitspraken doet over de termen die Van Oosten verving in zijn bestreden columns maar die door de rechter ook als ‘diffamerend’ worden aangemerkt, volgt later een update van dit artikel met uitleg over de uitspraak van de Utrechtse persrechter.

Kees van Oosten heeft met verbazing het vonnis gelezen. “Ik kan tegen deze uitspraak geen hoger beroep instellen, omdat ik er het geld niet voor heb. Ik zal de columns wederom aanpassen en wacht af hoe ze het geld gaan opeisen.” Van Oosten zegt dat hij en zijn vrouw niet van plan zijn zich de mond te laten snoeren.

Omdat Van Oosten geen geld bezit zal dat waarschijnlijk betekenen dat zijn huis wordt leeggehaald.

De gemeente is om een reactie gevraagd over deze uitspraak. Omdat het gehele college vanaf dinsdagmiddag op de hei zit, volgt die reactie later, zo zegt een woordvoerder.

Tim Schipper, fractievoorzitter van de SP, voerde tijdens de rechtszaak van enkele weken geleden actie bij de rechtbank ter ondersteuning van Kees van Oosten. “Wij hebben pasgeleden 10.000 euro teruggestort in de gemeentekas omdat we het geld als fractie over hadden. Dat geld ga ik terug laten storten. Wij wensen als SP niet mee te betalen aan de gerechtelijke kosten die deze ambtenaren krijgen om Kees leeg te plukken. Wij beraden ons op een passende actie, want deze uitspraak is ronduit belachelijk.”


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht