vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


GGD actief rond Wereld Aids Dag
Gepubliceerd: 2008-11-28
door: Stadsredactie JvSGGD’s in stad en regio Utrecht organiseren in het kader van Wereld Aids Dag (maandag) diverse activiteiten om mensen bewust te maken van de noodzaak van veilig vrijen.

De activiteiten, die dit weekeinde starten, zijn met name gericht op jongeren, prostituees en mannen die seks hebben met mannen. Doel van de activiteitenweek is de bewustwording vergroten en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) en hiv tegengaan.

Op Wereld Aids Dag zijn er verschillende activiteiten op het ROC Midden Nederland. Theatergroep ZoetZuur voert hun voorstelling ‘Flirten met De Dood’ op en geeft workshops. Ook hangt er een kunstproject over hiv/aids op één van de locaties. Studenten van het ROC gaan met een quiz de klassen rond om met medestudenten te praten over hiv/aids en het belang van veilig vrijen.

Komend weekeinde en het weekeinde erna zijn medewerkers van de GGD’s aanwezig in verschillende homo-horecagelegenheden. Ook vinden klantenacties plaats op de twee prostitutiezones in Utrecht, Europalaan en Zandpad. Klanten krijgen een voorlichtingspakketje met condoom aangeboden en er worden korte informatieve gesprekken gevoerd.

Jongerenwerk, bordelen, parenclubs en homo-horecagelegenheden ontvangen een mailing van de GGD’s. Hierin zit een pakket met Sinterklaas-strooigoed, condooms en visitekaartjes dat op en rond 1 december op de balie of bar gezet kan worden.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht