vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Geen Tour, wel EJOF 2013
Gepubliceerd: 2008-11-22
door: Stadsredactie WdH

Harm Janssen recht in de roos, het EJOF 2013 is binnen.

Harm Janssen recht in de roos, het EJOF 2013 is binnen.

Zaterdag is Utrecht in Istanbul uitverkoren voor het organiseren van het Europees Jeugd Olympisch Festival 2013. Sportwethouder Harm Janssen was dolgelukkig, liet hij vanuit Turkije weten, na de diepe teleurstelling van afgelopen donderdag waarbij de Tourstart Utrecht voorbij ging.

Utrecht won overigens maar met een stem verschil van uitgerekend zusterstad Brno uit Tsjechië, het Italiaanse Genua trok zich enkele dagen geleden terug. Van de 45 stemmen kreeg Utrecht er 23.

Utrecht had zich samen met de provincie, de Universiteit Utrecht en NOC*NSF kandidaat gesteld. Het evenement valt samen met de viering van de Vrede van Utrecht in 2013. Utrecht had zich ook verkiesbaar gesteld voor 2011, maar verloor toen nipt van Trabzon, de Turkse stad.

Het EJOF is een evenement voor jonge Europese topatleten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Tweejaarlijks nemen er ongeveer 3.300 sporters aan deel. Het evenement kent een openings- en sluitingsceremonie. Het programma bestaat uit negen sporten: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal en zwemmen én wielrennen. Bekende Nederlandse winnaars op voorgaande EJOF’s waren onder meer Pieter van den Hoogenband (zwemmen), Edith Bosch (judo) en Bram Som (atletiek).

Het EJOF in Utrecht vindt naar verwachting plaats van 14 tot en met 19 juli 2013.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht