vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Nieuwbouwproject in Vleuterweide van de baan
Gepubliceerd: 2008-11-19
door: Stadsredactie FR



De bouw van zestig woningen aan de overkant van de Belleperenstraat in Vleuterweide is voorlopig van de baan. Dit terwijl er al zo’n 45 woningen waren verkocht.

Het schrappen van de woningen is het gevolg van gesteggel over een tekort aan parkeerplaatsen tussen de huidige bewoners, het GEM (het samenwerkingsverband tussen gemeente en ontwikkelaars) en ontwikkelaar AM Wonen. AM Wonen heeft geprobeerd de bezwaren van de huidige bewoners af te kopen met 2500 euro. Ook werd een mooie speeltuin in het vooruitzicht gesteld.

Toen bleek dat de bewoners een permanente oplossing verkozen boven geld, was AM bereid tenminste één huis op te offeren voor parkeerplaatsen. Het GEM ging daar echter niet mee akkoord.

Ook de milieuvergunning van de naburige fruitteler Broekhuizens gooide roet in het eten. AM, GEM en Broekhuizens konden niet tot sluitende contracten komen. Voorlopig gaat het project van meer dan twintig miljoen euro niet door, hoewel een Am hierover een bouwverplichting met de gemeente was aangegaan.






 meer >



© 2007-2012 AllesoverUtrecht