maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Oeps, toch nog geen bouwactiviteiten Vredenburg
Gepubliceerd: 2008-11-20
door: Stadsredactie WdH

Omdat Allesoverutrecht een permanente webcam op het Vredenburg heeft gericht, blijft niets geheim over het wel en wee van die historische plek in de binnenstad. Donderdag viel ons oog op de eerste bouwactiviteiten, althans, dat dachten wij. Helaas blijken de bekistingen op het Vredenburg niet meer dan een ‘Berlinerwand’.

Iedereen die de foto bekijkt zou denken dat er betonbekisting wordt aangebracht voor de eerste muren voor winkelgebouw De Vredenburg. Dat zou dan zijn voordat er een onherroepelijk bouwvergunning ligt. Maar, zo verzekert gemeentelijk woordvoerder Kaat Smulders, hier wordt een tijdelijke beschermingsmuur aangebracht.

Smulders: “De muur is om een tracé van kabels en leidingen te beschermen tijdens het bouwrijpmaken van de grond. Er moet een deel worden afgegraven voor de bouw kan starten. Die grond wordt ook nog een keer gezeefd op mogelijke archeologische vondsten. Zonder deze Berlinerwand valt het deel aarde wat wel moet blijven naar beneden.”

Uiteindelijk wordt de wand ook weer weggehaald. De bouw van het winkelgebouw start hoogstwaarschijnlijk niet meer dit jaar. De gemeente is al vanaf maart bezig om een nieuw luchtkwaliteitsrapport te maken. In maart kreeg de gemeente goedkeuring van de provincie voor de nieuwbouw en kwam het nieuwe verkeersmodel beschikbaar.

Op basis van dat model moest het oude luchtkwaliteitsrapport worden geactualiseerd. Pas als dat beschikbaar is, kan de gemeente de bezwaren die op de bouwvergunning zijn ingediend, onderbouwd afdoen. Dat het nieuwe rapport er na al die maanden nog niet ligt, wekt verbazing gezien het belang voor de stad van bebouwing van het Vredenburg,

De gemeente liet eerder weten dat het een hele tour was om het luchtkwaliteitsrapport te vernieuwen. Namens een aantal stichtingen heeft Kees van Oosten bezwaar aangetekend tegen de bouw van de nieuwe winkels van Corio. Ook hij is nog in afwachting van een beslissing van het stadsbestuur op zijn bezwaarschrift. Dat zou er in oktober zijn, nu denkt de gemeente aan december.

Van Oosten heeft inmiddels bezwaar gemaakt bij de rechter omdat de gemeente haar wettelijke termijn overschreed voor het nemen van een beslissing op zijn bezwaarschrift. Corio kondigde half oktober aan om eventuele juridische geschillen niet af te wachten en te starten met de bouw als de gemeente het bezwaar van Van Oosten had afgedaan.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht