zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Publiek welkom bij resten kasteel Vredenburg
Gepubliceerd: 2008-11-26
door: Stadsredactie JvSKomende zaterdag en zondag zijn op het Vredenburg bijzondere opgravingen te zien. Als voorbereiding op de nieuwbouw van het Muziekpaleis en winkelgebouw De Vredenburg is de slotgracht van het 16e eeuwse kasteel Vredenburg over een lengte van 50 meter uitgegraven.

Beide dagen zijn archeologen aanwezig om een toelichting te geven en vragen van het publiek te beantwoorden. Te zien zijn onder meer de resten van de oostelijke kasteelmuur, schietgaten en kanonskogels.

De komende weken worden de resten van het kasteel in kaart gebracht, daarna verdwijnen ze weer onder de grond. Maar niet voor lang want de resten van de oostelijke kasteelmuur en de noordoostelijk gelegen toren worden in de kelders van het nieuwe winkelgebouw zichtbaar gemaakt.

Vorig jaar kon het publiek op deze plek ook al archeologische resten bekijken maar komend weekeinde is veel meer te zien.

De ingang van het bouwterrein is tegenover de WE-winkel op de hoek van het Vredenburg, bij de tijdelijke fietsenstalling. De opgravingen zijn zaterdag te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht