maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Uitspraak fly-over 24-Oktoberplein uitgesteld
Gepubliceerd: 2008-11-12
door: Stadsredactie WdH

De Utrechtse bestuursrechter doet pas in de week voor kerst uitspraak in het geschil tussen de gemeente Utrecht en enkele omwonenden over de bouw van een fly-over op het 24-Oktoberplein. De behandeling van de zaak werd al eerder uitgesteld omdat de rechter tot twee keer toen advies wilde van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (StAB).

De al eerder verdaagde zitting was uiteindelijk op 3 oktober. Deze week zou de uitspraak volgen. Volgens een woordvoerder van de rechtbank is de zaak dermate complex, dat gekozen is gebruik te maken van de mogelijkheid de uitspraak zes weken te verdagen. “Maar, de uitspraak ligt er voor kerst.”

Kees van Oosten behartigt de belangen van de omwonenden. Volgens hem, daarin op meerdere punten gesteund door de twee StAB-rapporten, kloppen de berekeningen rond de luchtkwaliteit niet die door de gemeente bij de bouwaanvraag voor een fly-over op het 24-Oktoberplein zijn ingediend. Van Oosten snapt dat de uitspraak is verdaagd. “Het is razend druk bij de rechtbank.” meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht