donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Veel bewoners binnenstad overwegen verhuizing
Gepubliceerd: 2008-11-19
door: Stadsredactie JvSHet wonen in hartje Utrecht is voor veel bewoners erg plezierig, maar een derde van de bewoners overweegt te verhuizen. Van die groep noemt een op de drie geluidsoverlast als belangrijkste reden.

Dat blijkt uit de wijkraadpleging onder binnenstadbewoners is door de Wijkraad Binnenstad. Van de 16.000 binnenstadsbewoners deden er duizend mee aan de raadpleging. Volgens de wijkraad is dat voldoende voor een representatief beeld.

Dagelijkse ergernissen van bijna alle binnenstadsbewoners zijn de overvolle papier- en glasbakken en het fietsparkeren. Driekwart van de bewoners is daar zeer ontevreden over. Fietsen staan overal lukraak geparkeerd, terwijl je zelf je fiets niet kwijt kunt: “Je kunt nog beter je auto kwijt dan de fiets” meldde een bewoner. Slechts 30 procent is dan ook ontevreden over autoparkeren.

Hoewel de vele activiteiten in de binnenstad voor een derde van de bewoners overlast opleveren vindt een ruime meerderheid dat festivals goed zijn voor de stad, dat de terrassen voor een levendig straatbeeld zorgen en dat er meer toeristen naar de stad mogen komen.

Daar staat tegenover dat de bewoners die dichtbij de activiteiten wonen zeggen hun buik vol te hebben van de overlast. Zo ergert 60 procent van de grachtenbewoners zich aan de zogenoemde pretboten en een meerderheid van de bewoners aan de Neude en de Nobelstraat ondervindt ernstige overlast van de busbaan. En hoewel alle bewoners de terrassen aan de Mariaplaats en het Ledig Erf met een ruime voldoende waarderen, vinden de direct omwonenden de terrassen maar niks.

De wijkraad trekt uit de raadpleging onder meer de conclusie dat de gemeente te vaak vergeet de bewoners te betrekken bij het evenementenbeleid. Dit terwijl het aanbod van evenementen tussen 2003 en 2006 met 40 procent toenam, aldus de wijkraad.

De uitslag van de wijkraadpleging wordt woensdagavond besproken met de betrokken wethouders Van Eijk (binnenstad) en Giesberts (openbare ruimte).


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht