donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Vikingrijn kost tuinen of bomen
Gepubliceerd: 2008-11-24
door: Stadsredactie WdH

Rechts naast de Esdoornlaan loopt de restgeul van de Oude Rijn. De rivier moet breder als recreatief element van het Leidsche Rijn Park. De verbreding kost voortuinen of rijen laanbomen.

Rechts naast de Esdoornlaan loopt de restgeul van de Oude Rijn. De rivier moet breder als recreatief element van het Leidsche Rijn Park. De verbreding kost voortuinen of rijen laanbomen.

De aanleg van de Vikingrijn in Leidsche Rijn kost de nodige hoofdbrekens. Een vijftal woningen langs de Vleutense Esdoornlaan moet nagenoeg de hele voortuin inleveren, of hele rijen bomen moeten worden gekapt omdat de gemeente volhoudt dat de verbreding van de Alendorperwetering doorgang moet vinden.

Al tijden overlegt de gemeente met de bewoners van vijf woningen aan het rustieke laantje. Een zesde bewoner stond al een deel van zijn tuin af voor het verbreden van de eeuwenoude restgeul van de eens machtige rivier de Oude Rijn.

Bewoner Herbert van der Ven moet grond achter zijn huis gedwongen verkopen voor de aanleg van het Leidsche Rijn Park, en aan de voorkant voor de Vikingrijn. Voor de grond achter zijn woning loopt een onteigeningsprocedure. “Ik hoor al maanden niets meer van de gemeente. Ik hou bijna geen voortuin meer over als de wetering breder moet. Ook opperde de gemeente om de Esdoornlaan te verleggen en dan de waterpartij te graven waar nu de weg loopt. Dan kost het ons geen voortuin, maar moeten tientallen bomen om. Als ze dat ding toch zo graag willen, dan kan hij ook achter onze huizen langs. Maar ja, daar moet zo’n verschrikkelijke muur komen.” Van der Ven doelt op de “Pergola” die om de binnenhof van het Leidsche Rijn Park gaat komen.

De gemeente is gevraagd naar de plannen voor de Vikingrijn. De gemeente bestudeert die vragen inmiddels een week. Verder dan: “We willen de plannen uitvoeren”, en “de projectleider inventariseert de stand van zaken”, kwamen de woordvoerders van Projectbureau Leidsche Rijn helaas niet.


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht