zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


A2 deels dicht door verzakkingen
Gepubliceerd: 2008-09-11
door: Stadsredactie WdH

Donderdagavond werden weer delen van de A2 bij Hooggelegen afgesloten

Donderdagavond werden weer delen van de A2 bij Hooggelegen afgesloten

Rijksweg A2 wordt vanaf donderdagavond 20.00 uur deels afgesloten bij Knooppunt Hooggelegen. Door fouten met de boring van een tunnel onder de A2 zijn verzakkingen geconstateerd. Enkele A2-afslagen bij Hooggelegen werden maandag en vorige week al eerder afgesloten voor noodreparaties. De hoofdrijbaan vanaf Amsterdam naar het zuiden ligt er donderdagnacht helemaal uit.

Na verzakkingen op de vluchtstroken aan weerszijden van de A2 zijn er ook verzakkingen geconstateerd op de hoofdrijbanen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen repareert Rijkswaterstaat de weg. Er wordt al een week onderzoek gedaan naar de oorzaak van de verzakkingen. Waarschijnlijk heeft de boorkop die onder de A2 doorboorde om de enorme waterbuizen van de WRK-leiding aan te leggen, een betonnen fundering geraakt van een wegportaal. De beschadigde boor kan teveel grond hebben verplaatst. Komende week moet Rijkswaterstaat duidelijkheid kunnen verschaffen.

Donderdagavond werd meteen 'gebruik' gemaakt van de wegafzetting. Er worden boringen verricht om de stabiliteit van de ondergrond van de A2 in kaart te brengen.

Verkeer komende uit Arnhem en Den Haag dat naar Amsterdam wil, wordt via IJsselstein omgeleid. Verkeer uit Amsterdam naar het zuiden wordt via de A1 en A27 afgevangen. Voor verkeer dat tussen Amsterdam en Utrecht de A2 op komt zal het af en toe file zijn.© 2007-2012 AllesoverUtrecht