donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Claudio Magris eerste gastschrijver Universiteit Utrecht
Gepubliceerd: 2008-09-23
door: Stadsredactie JvS

De Italiaanse auteur en cultuurfilosoof Claudio Magris is februari volgend jaar de eerste gastschrijver van de Universiteit Utrecht.

Hij komt naar Utrecht in het kader van het zogenoemde writer-in-residence-programma, waarmee de universiteit prominente schrijvers uit de eigentijdse wereldliteratuur in contact wil brengen met studenten, staf en belangstellenden.

Magris is wereldwijd een van de belangrijkste stemmen in de hedendaagse literatuur en het culturele debat. Hij ontving talrijke onderscheidingen en eredoctoraten en wordt genoemd als favoriet voor de Nobelprijs voor de literatuur.

Tijdens zijn verblijf in Utrecht zal Magris een serie masterclasses verzorgen. Op 4 februari geeft hij een publiekslezing en woont hij een congres over zijn werk bij. Ook zal hij deelnemen aan een debat met Nederlandse schrijvers en intellectuelen.

In 2010 zal Charlotte Mutsaers binnen het writer-in-residence-programma als gastschrijver in Utrecht verblijven. In 2011 verwelkomt de universiteit de Portugese dichter Ana Luisa Amaral.© 2007-2012 AllesoverUtrecht