donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Dat kan uren duren
Gepubliceerd: 2008-09-04
door: Stadsredactie WdH

Het interessantste kruispunt van Utrecht ligt waarschijnlijk in Leidsche Rijn. De Kruidenlaan in Parkwijk kruist een prachtig fietspad. Er is maar een probleem, wie mag er als eerste oversteken?

Donderdag viel het eigenlijk pas op, terwijl het al tijden tot gekke situaties moet leiden. Verslaggever rijdt naar huis na een drukke dag vol afspraken. Ook van de andere kant komt een automobilist. En op het fietspad nadert een moeder met twee kinderen op zitjes op de fiets. Alledrie wachten want alledrie hebben een rijtje haaientanden voor de neus. De verslaggever wenkt keurig dat de moeder kan doorfietsen, alleen dat pikt de automobilist aan de overzijde weer niet.

Om kort te gaan, het duurde even voor de beide auto’s de fietser toch voor lieten gaan, en die fietser dat ook aandurfde. Toch de gemeente eens vragen een einde te maken aan deze vreemde verkeerssituatie. Jammer dat het fototoestel op de achterbank lag toen deze situatie zich aandiende. Overigens, het fietspad is wel een hoofdroute, over het kilometers lange fietspad Rijn Kennemerlaan. Dan zou de verlichting 's avonds ook wel mogen werken, en dat is daar al tijden niet het geval.© 2007-2012 AllesoverUtrecht