vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Drie punten, meer niet
Gepubliceerd: 2008-09-20
door: Stadsredactie Tom StaalFC Utrecht heeft de eerste overwinning te pakken. In een matig duel werd Willem II vrijdagavond afgetroefd in de Galgenwaard. Veel te genieten viel er niet. Het was Sander Keller die een corner achter doelman Aerts kopte.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekende club. Demouge kreeg, na miscommunicatie tussen Dickoh en Vorm, een kans voor open doel, maar wonderbaarlijk trof zijn inzet het zijnet. Daarna herstelde Utrecht zich en zocht de aanval. Veel kansen leverde dat niet op, de verdediging van de Tilburgers was degelijk.

De eerste kans voor Utrecht was voor de verdediger Nesu die een afvallende bal verwoestend op het vijandige doel afvuurde. De bal werd maar net van richting veranderd, met een hoekschop als gevolg. In deze 33e minuut letten de verdedigers van Willem II niet op Sander Keller, die hierdoor een aanloop kon nemen, de lucht in sprong, even rustig kon rondkijken en de bal in het doel kopte.

Na rust werd Utrecht teruggedrukt naar de eigen helft en mochten de Tricolores aanvallen. Het leverde wat halve kansen en hachelijke momenten voor het doel van Utrecht op. Van Hanegem bracht in de 62e minuut Maguire en vier minuten later Schaken in het veld. Het laatste kwartier kreeg Utrecht weer de geest en zowaar waren daar grote kansen voor Skoubo en Silberbauer. Skoubo, die debuteerde, schoot scherp op doel na een verrassende vrije trap. Recht voor de 16 meter werd de bal niet hoog ingebracht, maar spontaan links naar Skoubo getikt. De Deen zag zijn inzet ternauwernood gekeerd door Aerts.

Het zijn drie punten, maar meer niet. Een gelijk spel was meer op zijn plaats geweest. Utrecht oogt niet als een team, strijd was er wel. Kwalitatief was het niet al te best en als Utrecht donderdag voor de beker tegen Ajax speelt zoals het vanavond deed, is een oorwassing onvermijdelijk.

Lichtpuntjes waren er ook. De Roemeen Nesu is een klasse apart en nam zowel rechts, midden, als links voor zijn rekening in de verdediging. Al slidend ging hij van de ene kant van het veld naar de andere. Ook Cziommer oogt gretig. Hij zuigt bij zijn tegenstander, lokt overtredingen uit en bespeelt de scheidsrechter. Een echte Duitser.

En dan Ali Boussaboun, hij heeft wederom niet gescoord. Dat was ook niet zo verwonderlijk, hij werd pas in de 84ste minuut ingebracht. Hij staat nu op twintig wedstrijden en nul doelpunten. Wie weet kan Utrecht als ware cupfighter donderdag tegen aartsrivaal Ajax boven zichzelf uitstijgen en loodst Boussaboun ons naar de tweede ronde van de beker. De bal blijft rond.© 2007-2012 AllesoverUtrecht