zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Fortis blijft overeind
Gepubliceerd: 2008-09-29
door: Stadsredactie JvS

Bij het hoofdkantoor van Fortis in Rijnsweerd was het de afgelopen dagen akelig stil. Zondag was er alleen een beveiligingsman die meende dat hij het fotograferen van het gebouw vanaf de openbare weg kon verbieden. Nee dus.

De koortsachtige besprekingen over de redding van de in de problemen geraakte Belgisch - Nederlandse bankverzekeraar vonden plaats in Brussel. Nederland, België en Luxemburg steken 11,2 miljard euro in het bedrijf, in ruil voor 49 procent van de aandelen. De deal kost Nederland 4 miljard euro, zo bleek in de nacht van zondag op maandag.

De leiding van de Nederlandse tak van Fortis was na de aankoop van ABN/AMRO verkast naar Amsterdam. Maar omdat de verkoop van ABN/AMRO (aan wie is nog niet bekend) onderdeel is van de reddingsactie, komt de leiding mogelijk terug naar Utrecht.

Uit de reactie van de bonden op de reddingsactie is op te maken dat vooral personeel van ABN/AMRO zich zorgen moet maken over de toekomst van hun bedrijf en niet de werknemers van Fortis.© 2007-2012 AllesoverUtrecht