vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gebruikers Veemarkt claimen miljoenen
Gepubliceerd: 2008-09-05
door: Stadsredactie WdHDe gebruikers van het Utrechtse Veemarktcomplex stellen alles in het werk om de sluiting per 1 januari 2011 aan te vechten. Gaat de sluiting toch door, dan overwegen alleen al de autohandelaren een schadeclaim van 25 miljoen euro.

Donderdagavond besloot de gemeenteraad dat het complex moet wijken voor vijfhonderd woningen. Het college was er niet in geslaagd een betaalbare alternatieve plek te vinden, waar de gebruikers van de Veemarkt op rekenden op grond van een collegebesluit uit 2005.

Het Veemarktcomplex kent vier soorten gebruikers. Veehandelaren, die voor een groot deel al zijn uitgeweken naar een plek in Bunnik maar graag willen terugkeren in Voordorp, zalencentrum Maresca, de wekelijkse automarkt en zo’n zestig verschillende organisatoren van allerhande beurzen en activiteiten.

Voorzitter Frits de Graaf van de Vereniging Gebruikers Veemarktcomplex is juridische stappen aan het voorbereiden. “We zullen ieder uitvoeringsbesluit dat de gemeente moet nemen met alle juridische middelen bestrijden.” De Graaf organiseert al vanaf 1981 - eerst in de Jaarbeurs en vanaf 2001 in de Veemarkt - drie keer per jaar de old-timerbeurs Vehikel. De Graaf krijgt veel vragen van vaste bezoekers of de nationaal en internationaal bekende beurzen nog wel doorgaan. “Daar begint onze schade al, mensen die denken dat het Veemarktcomplex al gesloten is. Hij vindt dat de gemeente ontrechtmatig handelt omdat het collegebesluit uit 2005 niet nagekomen wordt.

Ook de Belangenvereniging Automarkt Utrecht zal alles in het werk stellen het besluit van de gemeente terug te draaien. Vicevoorzitter Leen Büchner vertegenwoordigt vijfhonderd autohandelaren. “Het is ongelooflijk om aan te zien hoe een gemeenteraad zoiets kan besluiten. Hier eten tweeduizend families van. Als dit doorgaat denk ik aan een claim van zeker 25 miljoen euro.” Büchner gaat er echter van uit dat het raadsbesluit van donderdag niet wordt uitgevoerd. “De vorige raad wilde verplaatsen, deze raad wil slopen en de komende raad zal door onze acties inzien dat het Veemarktcomplex een veel te belangrijke functie vervult en laat de boel gewoon open.”© 2007-2012 AllesoverUtrecht