donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Graffiti als kunst op blauwe wandschutting
Gepubliceerd: 2008-09-09
door: Stadsredactie TvdB

Graffiti- en streetartists uit Utrecht en Rotterdam werken aan een kunstwerk van ruim tweehonderd vierkante meter op de bouwschutting aan het Vredenburgplein.

Het kunstwerk is een aankondiging van de Culturele Zondag NO LABEL die op 26 oktober plaatsvindt. NO LABEL is een festival over nieuwe grootstedelijke kunstenaars. De artiesten zijn de hele week bezig met de blauwe wand. De laatste hand aan het kunstwerk wordt gelegd tijdens het Utrecht Uitfeest op zondag 14 september.

Op de wand verschijnt een combinatie van de bizarre figuurtjes van het Lastplak-collectief uit Rotterdam en het veelal abstracte letterwerk vanuit Utrecht, waaronder werk van Janisdeman en Insu-Inglu. Achter de blauwe wand wordt ondertussen gewoon doorgewerkt aan de sloop van Muziekcentrum Vredenburg.

Het initiatief om te bouwschutting aan de pleinkant van het Vredenburg te verfraaien, komt van de Culturele Zondagen. Op Culturele Zondag 26 oktober staat Utrecht volledig op z'n kop met een festival over nieuwe, grootstedelijke kunstenaars: NO LABEL. Met een hiphoporkest, cross-over muziek, oost-west design, nieuwe theatermakers, urban en volkse dans, multimedia, street art, debat, mode, workshops, documentaires, korte films en veel meer. Ze komen uit Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag én uit steden als Berlijn, Istanbul, Casablanca, Montreal en Londen: jonge grootstedelijke kunstenaars, talenten uit de wijken en aansprekende (internationale) inspiratiebronnen. Zie voor meer informatie www.culturelezondagen.nl.

De bouwschutting aan het Vredenburg blijft zeker tot 2012 staan. In de komende jaren verrijzen achter de schutting het winkel- en appartementengebouw De Vredenburg en een nieuw Muziekpaleis. Tijdens de bouw frissen verschillende vormen van ‘buitenkunst’ de schutting op.© 2007-2012 AllesoverUtrecht