vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Grote brand Oog in Al - update
Gepubliceerd: 2008-09-13
door: Stadsredactie WdH

Onder dit bericht een film van Jeroen Westerbeek over deze brand in Oog in Al.

Onder dit bericht een film van Jeroen Westerbeek over deze brand in Oog in Al.

De Utrechtse brandweer kon om 1.20 uur vrijdagnacht het sein ‘brand meester’ geven aan de Schönberglaan in Oog in Al. Vanaf 23.00 uur woedde daar een zeer grote brand in een oud bedrijvencomplex. Een garage- en meubelbedrijf brandde volledig uit. De brandweer is nog de hele nacht bezig met nablusactiviteiten. Slachtoffers zijn er niet gevallen.

Brandweervoorlichter Marco Thijssen is vooral blij dat de brand niet is overgeslagen naar belendende panden. De brandweer rukte met groot materieel uit waaronder zes blusvoertuigen, een autoladder en een hoogwerker. Korpsen uit de regio ondersteunden de Utrechtse brandweer. De vrijwillige brandweer uit Nieuwegein werd ingeroepen om brandweerpost Tolsteeg op sterkte te houden.

Er zijn lichte ontploffingen geweest en het vele publiek werd op afstand gehouden. Rond middernacht sloegen de vlammen nog hoog uit de panden. De politie was in de wijk aanwezig om omwonenden te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden. Het is nog onduidelijk of er asbest is vrijgekomen. Metingen zijn gedaan en zaterdag zijn daarvan de gegevens bekend. De brand was in de wijde omtrek te ruiken.© 2007-2012 AllesoverUtrecht