woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Growshop Hudsondreef moet weg
Gepubliceerd: 2008-09-23
door: Stadsredactie JvSDe gemeente heeft terecht geweigerd een vergunning te verlenen aan growshop De Reünie aan de Hudsondreef. De winkel met spullen voor wietkwekers zit in strijd met het bestemmingsplan op bedrijventerrein Overvecht.

De gemeente mag daarom de eigenaar een dwangsom opleggen, als hij de zaak niet sluit. Dat heeft de bestuursrechter bepaald in een zaak die was aangespannen door de eigenaar van de growshop.

De eigenaar vond dat de gemeente hem een vergunning moest verlenen, omdat bedrijven in zijn buurt vergelijkbare zaken verkopen en wel een vergunning kregen. Deze winkels, waaronder een bouwmarkt, hebben echter een veel groter vloeroppervlak. De gemeente hanteert hiervoor een drempelwaarde van 1500 vierkante meter.

De growshop heeft een oppervlak van slechts 200 vierkante meter. De gemeente hoeft daarom geen vergunning te geven aan de eigenaar, oordeelde de rechter.

De rechter wees een beroep op het gelijkheidsbeginsel eveneens af. Weliswaar zitten er in de omgeving andere kleine winkels, zoals een bloemenkiosk en een snackbar, maar die vallen onder een ander bestemmingsplan.© 2007-2012 AllesoverUtrecht