zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Hoog Catharijne-voorman De Beer overleden
Gepubliceerd: 2008-09-06
door: Stadsredactie JvS

Foto: AT5

Foto: AT5

John de Beer is overleden. De Beer was jarenlang uitbater van een kousenwinkel in Hoog Catharijne en voorzitter van de winkeliersvereniging van wat ooit Europa’s grootste overdekte winkelcentrum was. Als woordvoerder van de winkeliers trad hij regelmatig op voor de lokale media en was daarmee feitelijk het enige gezicht dat Hoog Catharijne ooit naar buiten toe had.

De Beer moest zijn winkel sluiten toen de belangstelling voor zijn koopwaar te klein werd. Hij meldde zich vervolgens aan bij de vacaturebank in de toenmalige talkshow van Barend en Van Dorp. Werklozen konden daarin reclame voor zichzelf maken om aan werk te komen. Dat leverde hem uiteindelijk een baan op als straatmanager van de Nieuwendijk in Amsterdam. Hij voelde zich daar als een vis in het water.

Enkele maanden geleden vertelde De Beer nog dat hij benaderd was om een soortgelijke functie te bekleden in Lombok maar de Utrechter in hart en nieren prefereerde zijn werk in Amsterdam.

De Beer zette onlangs nog zijn verhaal over Hoog Catharijne op papier. Hij deed dat in het kader van de HC-Trofee, de schrijfwedstrijd ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Hoog Catharijne, dat vanaf 15 september gevierd wordt.

Zijn verhaal gaat vooral over de activiteiten die hij vanuit de winkeliersvereniging organiseerde, zoals optredens van bekende artiesten, die zoveel publiek trokken dat - in een geval - zelfs de vraag opkwam of de vloer van het winkelcentrum de mensenmassa wel kon dragen.

De Beer, zoon van de eigenaar van een chique herenmodezaak aan de Burgemeester Reigerstraat, is 61 jaar geworden. Hij overleed woensdag als gevolg van een hartaanval tijdens zijn vakantie in Frankrijk.© 2007-2012 AllesoverUtrecht