zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws maandag 29 september
Gepubliceerd: 2008-09-29
door: Stadsredactie JvSEen prostituee op het Zandpad heeft zondag rond 11.30 het vege lijf kunnen redden dankzij een alarmknop in de boot waarin zij een klant bediende. De klant had haar aangevallen met een steekwapen en met de dood bedreigd. De vrouw kon desondanks alarm slaan, waarop een beveiliger en de politie snel ter plaatse kwamen. De 29-jarige klant werd aangehouden. De vrouw kwam ervan af met licht letsel.

Een taxichauffeur heeft in de nacht van zondag op maandag problemen gehad met een lastige dronken klant. Hij had de man opgepikt in Zeist. In Utrecht bleek dat de klant geen geld bij zich had. Pinnen op de Neude ‘lukte’ niet. Toen de chauffeur bleef aandringen op betaling bedreigde de klant hem verbaal met de dood. Gezien de grote hond van de klant hield de chauffeur zich gedeisd, waarop de man wegliep. De chauffeur reed achter hem aan en belde de politie. Die probeerde de man, die inmiddels een woning was binnengegaan, aan te spreken. Toen hij na lang aandringen naar buiten kwam, beloofde hij een vriend te bellen om geld te brengen. Hij ging daarop weer naar binnen, pakte een biertje en belde niet, zo konden de agenten zien. Na lang aandringen deed de 27-jarige Utrechter de deur opnieuw open en is toen aangehouden voor flessentrekkerij en bedreiging.

De eigenaar van een onlangs gestolen Gazelle Premium damesfiets doet er goed aan de politie te bellen. Die hield zondag op het Willem de Zwijgerplantsoen (Tuindorp) een 30-jarige Utrechter aan, die het slot van de fiets geopend had met een zogenoemde moedersleutel. De politie kon de eigenaar van de fiets niet vinden omdat er van de diefstal nog geen aangifte was gedaan.

Een 53-jarige fietser is zondagmiddag aangereden op de kruising Nieuwegracht Hamburgerstraat. Een 50-jarige automobilist uit Amsterdam had hem geen voorrang verleend. De fietser kwam ten val en moest met letsel aan hoofd, rug en schouder per ambulance naar het Diakonessenhuis. De Amsterdammer had te veel gedronken.

Een 46-jarige Utrechter is zondagmiddag aangehouden voor schennis van de openbare eerbaarheid. De man was zich aan het bevredigen in een parkje aan de Nicolaasdwarsstraat. Daar waren ook een 34-jarige vrouw met haar 3-jarige dochtertje en haar vriendinnetje. De vrouw belde de politie belde de politie. Agenten namen de man mee naar het bureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

De politie heeft op zondagmiddag op de Cartesiusweg een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Daarbij viel op dat ouders vaak zuiniger op zichzelf zijn, dan op hun kroost. In meerde gevallen droegen ze zelf wel gordels, maar hun kinderen op de achterbank niet. In totaal werden 46 bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet dragen gordels, het niet kunnen tonen van de autopapieren, verlopen APK´s, het niet handenvrij bellen en rijden door rood licht. Ongeveer 120 bestuurders moesten een blaastest afleggen, geen van hen had te veel gedronken.© 2007-2012 AllesoverUtrecht