donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws zondag 28 september
Gepubliceerd: 2008-09-28
door: Stadsredactie JvSIn de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige inwoner van Almere beroofd op de Boothstraat. De man werd van achteren aangevallen door drie of vier mannen en tegen de grond geduwd. Ze eisten geld en begonnen te schoppen. Desondanks kwam het slachtoffer overeind en wist een van de belagers een kopstoot te geven. Die hield er een kapotte wenkbrauw aan over. Vervolgens trok een van de belagers een mes waarop de mannen alsnog de portemonnee van het slachtoffer wisten te bemachtigen. Opmerkelijk was dat verschillende personen getuigen waren maar niets deden, zelfs 112 is niet gebeld. De politie is desondanks op zoek naar getuigen want de daders zijn spoorloos.

De politie wil graag in contact komen met een meisje dat zaterdagmiddag werd aangereden door een scooterrijder, die achtervolgd werd door twee motoragenten. Het ongeval gebeurde in de omgeving van de Zwanenvechtlaan in Zuilen. De agenten zaten achter de scooterrijder aan omdat hij geen helm droeg en de scooter geen kentekenplaat. Bovendien reed de jongen onvoorzichtig. Het tijdens de achtervolging aangereden meisje is zes tot acht jaar oud en waarschijnlijk niet erg gewond geraakt; ze stond direct weer op en liep samen met een ander, ongeveer even oud meisje weg. De politie vermoedt wie de scooterrijder is en gaat hem nog aanhouden.

De politie heeft zaterdagmiddag na een tip twee inbrekers aangehouden. Het duo was op de Cremerstraat met een laptop aan het rommelen. Agenten herkenden de 25- en 26-jarige veelplegers. Nader onderzoek wees uit dat de laptop even daarvoor gestolen was uit een woning aan de Johan de Meesterstraat (Majella).

Op de Croeselaan is in de nacht van zaterdag op zondag een scooterrijder onderuit gegaan. De man was tegen een drempel aangereden en een kleine dertig meter over het wegdek geschoten. Het slachtoffer werd met verwondingen over zijn hele lichaam naar een ziekenhuis gebracht.

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie personen bekeurd omdat ze tegen de Dom stonden te piesen. ´t is maar dat u het weet.
© 2007-2012 AllesoverUtrecht