zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Máxima opent De Nieuwe Jutter
Gepubliceerd: 2008-09-02
door: Stadsredactie JvSPrinses Máxima opent volgende week donderdag buurthuis De Nieuwe Jutter. Het buurthuis is de voorzetting van het voormalige buurthuis De Jutter, dat afgestoten werd door wijkwelzijnsorganisatie Doenja.

De gebruikers waren niet blij met het verdwijnen van het buurthuis aan de Amerhof omdat daarmee een einde zou komen aan veel buurtactiviteiten. Bewonersgroepen, woningcorporatie Bo-Ex en de gemeente hebben vervolgens twee jaar besteed aan een nieuwe opzet voor De Jutter. Dat leidde tot de oprichting van stichting De Nieuwe Jutter en een beheergroep.

De beheergroep, waarin de bewoners van de wijk zich verenigd hebben, zorgt voor het dagelijks beheer van het buurthuis. Daarmee is De Nieuwe Jutter een buurthuis vóór en dóór de buurt en heeft het zijn oorspronkelijke bestemming weer teruggekregen. Dit project mede mogelijk gemaakt door de aankoop van het pand door Bo-Ex.

Naast het dagelijks beheer, ondersteunen en organiseren vele vrijwilligers zeven dagen per week bijeenkomsten voor onder andere kaartclubs, Marokkaanse buurtvaders, Turkse en Marokkaanse vrouwengroepen, huiswerkbegeleiding en jeugdactiviteiten.© 2007-2012 AllesoverUtrecht