vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Mosquito tegen overlast in Pandhof St. Marie
Gepubliceerd: 2008-09-03
door: Stadsredactie JvS

Pandhof St. Marie met op de achtergrond de kloostergang.

Pandhof St. Marie met op de achtergrond de kloostergang.

Een historische plek in de binnenstad wordt binnenkort voorzien van een moderne jongerenverschrikker. Volgens de gemeente is de zogenoemde mosquito de enige manier om een einde te maken aan de jongerenoverlast in Pandhof St. Marie bij de Mariaplaats.

Volgens de gemeente gaat het om een groep jongeren die iedere middag aanwezig is. Er zou al veel aan gedaan zijn om de overlast te verminderen. Zo bezoekt deel van de groep inmiddels een vaste activiteit in het buurthuis en is er een kennismaking geweest met de vrouwen, die tuin van de hof onderhouden. Het aantal vernielingen in de tuin is sindsdien afgenomen.

Het probleem in de middeleeuwse kloostergang is echter blijven bestaan. Er is veel graffiti en er wordt tegen de muren gepiest, waardoor er een onaangename sfeer heerst.

De mosquito, een apparaat dat een alleen voor jongeren hoorbaar onaangenaam geluid verspreid, moet de jongeren uit de kloostergang houden.

Als de mosquito het gewenste resultaat heeft wordt overwogen om de kloostergang op te knappen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht