vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Oliespoor leidt tot vervelende ongevallen
Gepubliceerd: 2008-09-03
door: Stadsredactie WdHMeerdere automobilisten zijn dinsdagmiddag slachtoffer geworden van een voertuig dat een oliespoor van vele kilometers door de provincie Utrecht heeft getrokken. Alleen al op de Veldhuizerweg in De Meern vonden daardoor twee ongevallen plaats. Een 38-jarige man uit Woerden belandde in het ziekenhuis.

Verschillende brandweerkorpsen zijn uren bezig geweest om het kilometers lange oliespoor in de spits weg te poetsen. Om 17.35 uur kwam een melding van een auto die over de kop de sloot in sloeg langs de sowieso gevaarlijke Veldhuizersweg. De weg staat al een paar jaar in de provinciale lijst van wegen waar de meeste ongevallen plaatsvinden.

De bestuurder, een 38-jarige man uit Woerden, voelde dat zijn auto weggleed. Hij verloor de macht over het stuur, kwam op de andere weghelft en belandde op de kop in de sloot. De man is met hoofd- en nekletsel en met snijwonden afgevoerd naar Mesos Oudenrijn. Een andere automobilist gleed ook weg en had flinke blikschade.

De politie kon de vervuiler niet aangehouden. Een fikse regenbui zorgde ervoor dat het spoor voorbij De Meern niet meer te volgen was. Politiewoordvoerder Mieke Kort zou graag zien dat getuigen zich bij de politie melden. Het spoor liep van Mijdrecht, door Woerden en Harmelen naar De Meern.© 2007-2012 AllesoverUtrecht