maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Raad steunt sluiting Veemarkt
Gepubliceerd: 2008-09-05
door: Stadsredactie JvS

De gemeenteraad heeft zoals verwacht donderdagavond besloten dat het veemarktcomplex in Voordorp per 1 januari 2011 dicht gaat. De meerderheid in de raad steunde het voorstel van het college van b en w om op het terrein vijfhonderd woning te bouwen, waarvan tweehonderd in de sociale sector.

De sluiting van de Veemarkt betekent ook dat er een einde komt aan de wekelijkse automarkt, die sterk bijdraagt aan de anderhalf miljoen euro die de stad jaarlijks aan het complex verdient. Waar de automarkt naartoe gaat is nog onbekend.

Ook is nog onduidelijk waar allerlei vlooienmarkten, beurzen als de old-timerbeurs Vehikel en tal van andere activiteiten op het terrein onderdak moeten vinden. Het college beloofde de raad zijn uiterste best te doen om een oplossing voor deze problemen te vinden.

De coalitiepartijen (PvdA, GroenLinks, CDA en ChristenUnie) die de sluiting steunen, hechten allemaal sterk aan de bouw van de tweehonderd sociale woningen in het relatief welvarende Utrecht Oost. Ook menen ze dat de exploitatie van de Veemarkt geen kerntaak van de overheid is.

De voltallige oppositie (VVD, SP, D66, Leefbaar Utrecht, Groep Mossel en Burger en Gemeenschap) is tegen omdat het hen beter lijkt om de Veemarkt met zijn vijfhonderd directe en indirecte arbeidsplaatsen open te houden en elders een plek te zoeken voor de sociale woningbouw. Ook vinden ze dat het gemeentebestuur zich niet betrouwbaar toont omdat het vorige college nog had besloten de Veemarkt naar Leidsche Rijn te verhuizen. De gebruikers van de markt rekenden daarop maar het huidige college vond geen geschikte plek.

Overigens ligt de nu geplande sluitingsdatum na de volgende gemeenteraadsverkiezingen, waardoor het einde aan vijfhonderd jaar georganiseerde veehandel in Utrecht weer in een ander politiek daglicht kan komen te staan.

Een oproep van de autohandel op het Veemarktcomplex om met zoveel mogelijk auto’s naar het stadhuis te komen, bleek geen succes. Op het plein voor het stadhuis stonden slechts vier auto’s.© 2007-2012 AllesoverUtrecht