vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Scholieren op maatschappelijke stages
Gepubliceerd: 2008-09-22
door: Stadsredactie JvSDit schooljaar lopen ruim 1800 leerlingen uit het Utrechtse voortgezet onderwijs elk dertig uur maatschappelijke stage. Hiervoor werken tien scholen, de Vrijwilligerscentrale en de gemeente samen in het project ‘Maat-schap’.

Maat-schap is onderdeel van een landelijk project, dat betaald wordt door ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Via de maatschappelijke stage maken scholieren kennis met de samenleving en leveren zij de samenleving een onbetaalde bijdrage. De stage moet zinvol zijn: de leerling moet merken dat zijn/haar inzet ertoe doet en ervaren hoe leuk het is om voor een ander iets te betekenen. Maar ook de samenleving heeft er profijt van: jongeren brengen hun enthousiasme in, hun frisse blik, creativiteit en hun kennis op het gebied van computers en nieuwe media.

Vrijwilligersorganisaties krijgen de kans om ervaring op te doen met jongeren. Met dit project verwachten de gemeente, de Vrijwilligerscentrale en de scholen voor voortgezet onderwijs dat het vrijwilligerswerk een nieuw imago krijgt.

Veel maatschappelijke organisaties uit Utrecht en omstreken zetten zich in om de leerlingen een zinvolle stageplaats te bieden.

Het uiteindelijk doel is dat alle Utrechtse leerlingen vanaf 2011 tijdens hun opleiding 72 uur ervaring opdoen met vrijwilligerswerk.© 2007-2012 AllesoverUtrecht