vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Vier Utrechters genomineerd voor Millenniumdoelen Award
Gepubliceerd: 2008-09-02
door: Stadsredactie JvSVijf inwoners van de provincie Utrecht, waarvan vier uit de gemeente Utrecht, zijn genomineerd voor de Millenniumdoelen Award 2008. De prijs is bedoeld voor particulieren die samen met mensen uit ontwikkelingslanden projecten opzetten.

De wedstrijd is een initiatief van COS Utrecht, het regionaal centrum voor internationale samenwerking, samen met RTV Utrecht en de gemeente Utrecht.

De genomineerden zijn: Kim Groeneweg met Ujima Tanzania, Han Hegeman uit De Meern met FairSpirit microkrediet, Mary Loboka met We don’t develop people, but people develop themselves, Angelique van Rijn met Colorbike en Michiel Steeman uit Driebergen met Partnership Foundation – ondernemen voor straatkinderen.

Vanaf 14 september zendt RTV Utrecht iedere zondag een portret uit van één van de genomineerden. Vanaf 1 oktober kan het publiek zijn stem uitbrengen via de site van RTV Utrecht. De genomineerden dragen met hun projecten bij aan de Millenniumdoelen. Dat zijn acht afspraken om in 2015 een betere wereld te hebben.

De winnaar van de Millenniumdoelen Award 2008 krijgt gratis advies over fondsenwerving en de opzet van het project van Laurent van den Nouwland, directeur van Rabobank Utrecht. Als maatschappelijk betrokken organisatie ondersteunt Rabobank Utrecht de Millenniumdoelen Award. Wethouder Robert Giesberts van Internationale Zaken overhandigt de beker op 21 oktober in het stadhuis. De gemeente stimuleert als Millenniumgemeente ontwikkelingsprojecten van particulieren uit de stad Utrecht.

Stemmen kan van 1 tot en met 20 oktober. Voor meer informatie over de genomineerden of de Millenniumdoelen, zie de website van COS Utrecht.© 2007-2012 AllesoverUtrecht